сряда, 15 декември 2010 г.

Чистене на сребърни бижута

Бижутата от сребро са твърде прекрасни бижута, но загубят ли лъскавината си, не са толкоз очарователни. Не се безпокойте! Затова сега ще ви дадем съвет как да ги почиствате в къщи, ако сте лишени от време да ги замъкнете в бижутерия. Най-добрият похват е със специални пасти за почистване на сребро. Предлагат се в работилниците за бижута и то доста изгодно. Подходяща вариация е с паста за зъби. Нанесете върху сребърния накит и имайте търпение приблизително 10-тина минутки. Сетне ги разтрийте с стара четка за зъби. Тези бижута се промиват с вода и се оставят да изсъхнат. Имате възможност да използвате и ябълков оцет, сода за хляб и вода. Бъркат се и се полагат на огъня, в едно с дамските бижута от сребро. Нека да поврят 15 мин. и ги отдръпнете. Не ги лъскайте, защото е възможно да ги надерете. Облейте ги с течаща вода! Не забравяйте, че сребърните бижута потъмняват от сапуни. Вардете ги от допир с тях и задължително ги прибирайте в специални контейнерчета за сребро.

сряда, 8 декември 2010 г.

Лъскане на дамски бижута от сребро

Сребърните бижута са изключително прелестни бижута, но износят ли блясъка си, не са толкоз очарователни. Не се тревожете! Затова сега ще ви напътстваме как да ги полирате най-лесно, ако не присъства удобен случай да ги замъкнете в бижутерия. Най-добрият похват е със типични разтвори за чистене на сребро. Има ги в работилниците за бижута и то доста икономично. Друга разновидност е с паста за зъби. Разнесете върху сребърното бижу и почакайте около 10-тина минутки. Сетне ги изтрийте с парче плат. Тези бижута се намокрят за да паднат остатъците и се оставят да изсъхнат. Имате възможност да вземете и винен оцет, сода бикарконат и вода. Разбъркват се и се поставят на огъня, заедно с сребърните бижута. Изчакайте да възвират 15 мин. и ги махнете. Не ги лъскайте, защото сте в положение да ги издраскате. Изплакнете ги! Важно е да знаете, че сребърните накити губят блясък от парфюми. Вардете ги от допир с тях и обезателно ги събирайте в типичните сандъчета за накити.

сряда, 1 декември 2010 г.

Почистване на бижута от сребро

Дамските бижута от сребро са много изящни бижута, но изхабят ли повърхността си, не са толкова привлекателни. Не се обезнадеждявайте! В публикацията ни ще ви съветваме как да ги почиствате в домашни условия, ако няма как да ги замъкнете в бижутерия. Идеалният похват е със специални пасти за полиране на сребро. Ще ги намерите в работилниците за бижута и то привлекателно изгодно. Друга вариация е с паста за зъби. Разнесете върху сребърното бижу и почакайте някъде няколко секунди . После ги изтрийте с памучнен плат. Дамските бижута се изплакват добре и се избърсват внимателно. В състояние сте да използвате и малко оцет, сода и вода. Смесват се и се оставят на огъня, заедно с накитите от сребро. Изчакайте да поврят 15 мин. и ги отдръпнете. Не ги натривайте, защото сте в състояние да ги надраскате. Измийте ги! Не забравяйте, че сребърните накити губят блясък от кремове. Вардете ги от химични съединения и непременно ги затваряйте в подходящи контейнерчета за накити.